5 minuten leestijd

En dat zal het in 2020 ook niet zijn en dat is prima.

2019 was een jaar met ups en ook de nodige downs, zoals dat gaat in een mensenleven. Ik kijk terug op een jaar waarin mensen De Luisterplek steeds beter wisten te vinden. Ook de blogs werden goed gelezen, vooral De tol van perfectionisme en De geluksindustrie: meer stress dan geluk? hebben veel mensen bereikt en positieve reacties ontlokt.

 

Ik heb het gevoel dat er een kentering op gang gekomen is, waarbij we kritischer kijken naar wat geluk nu echt inhoudt en of het allemaal wel zo perfect hoeft. Zelfs in de toespraak van de koning ging het over de lat minder hoog leggen en niet te hard zijn voor jezelf.

Mijn wens voor 2020 is dan ook dat die trend zich voortzet. Dat mensen milder kunnen zijn voor zichzelf en elkaar. Het hoeft namelijk niet altijd perfect. Ook hoop ik dat er een groter besef komt dat geluk niet maakbaar is en dat geluk geen einddoel op zich is, maar iets wat je moet zien te vinden tussen de alledaagse dingen (en ellende) door.

‘Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.’

Schaam je niet als het leven moeilijk is. Soms is het rot, soms gaat het echt even niet en is het licht gedoofd. Bedenk dan dat je niet alleen bent in je worsteling met de moeilijkheden van het leven.
Dus…vind elkaar, praat met elkaar en luister vooral naar elkaar.

Natuurlijk is ook in het nieuwe jaar De Luisterplek er voor iedereen die een luisterend oor zoekt.
Fijne jaarwisseling en maak er een mild en imperfect nieuw jaar van!

Liefs,

Renata

 

Wil je naar aanleiding van deze blog iets met me delen, meer informatie ontvangen of een afspraak maken dan kan dat via onderstaande button.

De tol van perfectionisme

De tol van perfectionisme

Perfectionisme, de heersende norm, draagt bij aan een groot maatschappelijk probleem: een toename van burn-outs en depressies. Is imperfectie het antwoord?

Lees meer

Delen?

de-luisterplek