– Wie ben ik –

© hannaradstake

Ik ben Renata Lammens (1977) en ik woon met mijn partner en zoon in het mooie Rhoon.

Nadat ik in de afgelopen jaren wat pittige dingen te verwerken kreeg, die ik niet altijd even makkelijk kon bespreken met mijn naasten, ontstond in 2017 het idee voor De Luisterplek. Een plek waar ik mensen datgene kan bieden, waar ik zelf veel steun aan had toen het leven even moeilijk was…een luisterend oor van een neutraal persoon.

In de huidige samenleving wordt er naar mijn mening vaak geluisterd met een verborgen motief, bijvoorbeeld om zelf ook iets te kunnen vertellen. Iemand die écht naar je luistert, is tegenwoordig zeldzaam.

– Wie ben ik –

© hannaradstake

Ik ben Renata Lammens (1977) en ik woon met mijn partner en zoon in het mooie Rhoon.

Nadat ik in de afgelopen jaren wat pittige dingen te verwerken kreeg, die ik niet altijd even makkelijk kon bespreken met mijn naasten, ontstond in 2017 het idee voor De Luisterplek. Een plek waar ik mensen datgene kan bieden, waar ik zelf veel steun aan had toen het leven even moeilijk was… een luisterend oor van een neutraal persoon.

In de huidige samenleving wordt er naar mijn mening vaak geluisterd met een verborgen motief, bijvoorbeeld om zelf ook iets te kunnen vertellen. Iemand die écht naar je luistert, is tegenwoordig zeldzaam.

” Luisteren moet een gevende beweging zijn, iets wat je geeft aan een ander, een cadeautje voor de verteller. “

Mede door mijn opleiding HBO Communicatie en werkervaring op dat gebied heb ik geleerd om goed te luisteren, helder te communiceren en snel te schakelen. Naast een goede luisteraar ben ik een open persoon met een empathische houding en gebruik ik af en toe humor om dingen even te relativeren.

© René Oskam

In de afgelopen jaren heb ik meerdere stappen gezet om mezelf beter te leren kennen. Dit heb ik gedaan door middel van sessies met een therapeut en psycholoog, me te verdiepen in literatuur over de psyche, het doorlopen van een coachingstraject en het volgen van cursussen op het gebied van mindfulness en persoonlijke effectiviteit.

Dit heeft me authentieker en rustiger gemaakt, maar ook milder (voor mezelf en mijn omgeving). De belangrijkste les was misschien wel dat ik heb geleerd om te luisteren naar mezelf, een voorwaarde om ook goed naar anderen te kunnen luisteren.

Mijn missie is dan ook om zowel de positieve als de negatieve aspecten van mijn eigen levenservaring te gebruiken om anderen te helpen. Door te luisteren naar hun verhaal.

Contact

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

  ” Luisteren moet een gevende beweging zijn, iets wat je geeft aan een ander, een cadeautje voor de verteller. “

  Mede door mijn opleiding HBO Communicatie en werkervaring op dat gebied heb ik geleerd om goed te luisteren, helder te communiceren en snel te schakelen. Naast een goede luisteraar ben ik een open persoon met een empathische houding en gebruik ik af en toe humor om dingen even te relativeren.

  © René Oskam

  In de afgelopen jaren heb ik meerdere stappen gezet om mezelf beter te leren kennen. Dit heb ik gedaan door middel van sessies met een therapeut en psycholoog, me te verdiepen in literatuur over de psyche, het doorlopen van een coachingstraject en het volgen van cursussen op het gebied van mindfulness en persoonlijke effectiviteit.

  Dit heeft me authentieker en rustiger gemaakt, maar ook milder (voor mezelf en mijn omgeving). De belangrijkste les was misschien wel dat ik heb geleerd om te luisteren naar mezelf, een voorwaarde om ook goed naar anderen te kunnen luisteren.

  Mijn missie is dan ook om zowel de positieve als de negatieve aspecten van mijn eigen levenservaring te gebruiken om anderen te helpen. Door te luisteren naar hun verhaal.

  Contact

  Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

   de-luisterplek